Fidanishtja

5 këshilla për të rritur metabolizmin tuaj

/ 3 minuta lexim

Nëse ka një gjë që të gjithë e duam është një metabolizëm i mirë. Nga marrja e ndihmës së suplementeve deri te gëlltitja e të gjitha pijeve natyrale të bëra vetë, ne i kemi bërë të gjitha. Megjithatë, ndonjëherë duket se asgjë nuk funksionon.

Pra, nëse edhe ju vuani nga probleme të ngjashme dhe keni kërkuar një metabolizëm të mirë, këtu janë disa këshilla që do t’ju ndihmojnë ta rritni atë pa pasur nevojë të bëni shumë përpjekje.

Pini shumë ujë
Pirja e ujit, veçanërisht ai i ftohtë, mund të rrisë përkohësisht metabolizmin tuaj. Pra, nëse e mbani veten të dehidratuar, mund të filloni të mbani me vete një shishe uji gjatë gjithë kohës.

Ngritja e gjërave të rënda
Tani, kjo është diçka e ndërlikuar. Duke pasur parasysh problemet e shpinës me të cilat na ka bekuar puna nga shtëpia, jo shumë do ta donin këtë këshillë. Sidoqoftë, nëse mendoni se jeni mjaftueshëm në formë për ta bërë këtë, ngritja e peshave të rënda, sipas llojit të trupit tuaj mund t’ju ndihmojë të rritni metabolizmin tuaj.

Fidanishtja

Rritja e aktiviteteve fizike
Qëndrimi aktiv lidhet drejtpërdrejt me metabolizmin e mirë. Pra, lëreni atë divan dhe filloni të bëni aktivitete fizike. Vrapimi, ecja ose thjesht kryerja e punëve të shtëpisë do të nxisë metabolizmin tuaj.

Flini mirë
Nëse privoheni nga një gjumë i mirë gjatë natës, mund të jeni të prirur për të pasur një metabolizëm të dobët. Prandaj, hiqni ato seancat e shikimit të tepruar të natës vonë dhe shkoni në shtrat. Gjumi dhe pushimi i mirë luajnë një rol në metabolizmin tuaj.

Ushqimet pikante mund të ndihmojnë
Besoni apo jo, disa studime sugjerojnë se ngrënia e ushqimeve pikante mund të përshpejtojë metabolizmin tuaj. Megjithatë, nëse jeni alergjik ndaj ushqimeve pikante ose jeni të prirur për të zhvilluar ndonjë alergji, duhet të qëndroni larg kësaj këshille.

Ndërsa këto këshilla janë të përgjithshme dhe nuk përbëjnë asnjë kërcënim, është gjithmonë mirë të konsultoheni me një mjek përpara se të provoni një gjë të re kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj. Pra, nëse ju pëlqen të eksperimentoni, bëjeni atë në punën ose shtëpinë tuaj, megjithatë, kurseni trupin tuaj. Gjithashtu, nëse jeni fillestar, përpara se të filloni çdo lloj ushtrimi fizik duhet të keni parasysh trupin tuaj dhe kërkesat e tij. Nëse vuani nga ndonjë sëmundje, është e vetëkuptueshme që vetëm mjeku duhet të jetë miku juaj më i mirë kur bëhet fjalë për shëndetin tua