3 arsye pse lëngu i domates është aleati më i mirë i femrave

Kur femrat futen në fazën e perimenopauzës, e cila dërgon drejt menopauzës, niveli i estrogjenit dhe progjesteronit vërshon. Prandaj, vjen deri te valët e të nxehtit, por edhe mund të shtohet në peshë dhe djersitje gjatë natës. Stresi përkeqëson situatën. Në vijim ju paraqesim fakte pse lëngu i domates është aleati i femrave.

VITAMINA B6

Domatja përmban sasi të madhe të vitaminës B6, që është vital për ekuilibrin e estrogjenit dhe progjesteronit. Pikërisht në momentin kur hormonet janë jashtë ekuilibrit, është e vështirë të kontrollohen simptomat e menopauzës.

OFROJNË KALORI SHTESË

Në fazën e menopauzës, sasia e energjisë te femrat, që janë pak aktive zvogëlohet për 400 kalori në ditë. Pikërisht ky fakt shpjegon pse femrat papritmas shtojnë në peshë pa ndryshuar ushqimin. Studimet tregojnë se pikërisht domatja shton nivelin e energjisë së nevojshme në trupin e femrave që nuk janë fizikisht aktive.

LIKOPENI

Simptomat që vërshojnë, para gjatë dhe pas menopauzës mund të ndërlidhen me stresin oksidues. Në studime përmendet domethënia e likopenit, antioksiduesit të fuqishëm në domate. Konsumoni lëngun e domates, pasi që ky antioksidues vjen në sasi më të madhe sesa në vetë frytin.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS