Kontakti

Ekonomi

SHBA-ja do investojë në disa projekte madhore në Kosovë, përfshirë edhe Brezovicën

Publikuar

Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti me bashkëpunëtor takoi Kryeshefin e Korporatës Amerikane për Financim Zhvillimor, Adam Boehler.

Kryeministri Hoti, prezantoi projektet e miratuara në marrëveshjen me Presidentin Trump, por gjithashtu edhe projekte tjera zhvillimore.

Projektet e miratuara të cilat do të përkrahen nga Korporata, janë autostrada dhe hekurudha nga Prishtina deri në Merdare, si dhe fillimi i fizibilitetit të linjës hekurudhore deri në detin Adriatik në Shqipëri.

Përpos projekteve të miratuara në marrëveshje, u diskutuan edhe projekte tjera zhvillimore, si Brezovica dhe Stacioni Multimodal.“Kryeshefi Boehler dhe Kryeministri Hoti, u dakorduan që projektet e miratuara dhe projektet tjera potenciale, të fillojnë së realizuari në kohë rekorde”, thuhet në komunikatë.Projektet e miratuara në kuadër të marrëveshjes, si dhe investimet e Korporatës MCC, në linjën e gazsjellësit dhe rrjetit të gazsjellësit në Kosovë, paraqesin projekte që do të ndryshojnë mënyrën e të bërit biznes dhe do të hapin mundësi tjera zhvillimore për vendin./eo/

Vazhdo të lexosh

Ekonomi

Pandemia COVID-18 ‘shkatërron’ sektorin e turizmit në BE

Publikuar

Sektori i turizmit në Bashkimin Evropian ra me 75 për qind në qershor mbi baza vjetore, ndërsa sektori i përgjithshëm i shërbimeve regjistroi një rënie prej 16.4 për qind për shkak të krizës së shkaktuar nga pandemia COVID-19.

Sipas Zyrës Evropiane të Statistikave, aktiviteti i operatorëve turistikë ka rënë më 83.6 për qind.

“Midis sektorëve të detajuar brenda sektorit të turizmit, agjencitë e udhëtimit dhe operatorët turistikë ranë më së shumti apo 83.6 për qind, pasuar nga transporti ajror më 73.8 për qind, akomodimi më 66.4 për qind dhe restorantet më 38.4 për”, vëren Eurostat.

Në muajin qershor u pa një rimëkëmbje kundrejt muajit prill, periudha kulmore e pandemisë, për shkak të rihapjes së aktiviteteve ekonomike.

Masat për të ndaluar përhapjen e virusit kanë goditur thellë disa sektorë, veçanërisht udhëtimet, aviacionin, turizmin dhe prodhimin.

Që prej shfaqjes fillimisht në Kinë dhjetorin e kaluar, pandemia ka infektuar miliona njerëz dhe ka marrë qindra mijëra jetë në të gjithë botën. /Telegrafi/

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara