Kontakti

Kronika e zezë

Për një javë mijëra qytetarë u gjobitën pasi shkelën Ligjin anti-COVID

Publikuar

Në javën e parë të hyrjes në fuqi të Ligji për Parandalimin dhe Luftimin e Pandemisë COVID-19, i cili parasheh ndëshkime për të gjithë ata që nuk i respektojnë masat e vëna nga qeveria e Kosovës, Inspektorati Sanitar ka shqiptuar 62 gjoba për personat fizikë dhe 37 për bizneset. Kurse, Policia e Kosovës ka gjobitur rreth 5 mijë qytetarë.

Kryesisht dënimet kanë të bëjnë me mosrespektim të mbajtjes së maskës dhe mos mbajtje të distancës.

Zëdhënësi i Agjencionit të Ushqimit dhe Veterinës, Lamir Thaçi për KosovaPress ka thënë se do jenë të pa kompromis ndaj të gjithë atyre që nuk e respektojnë ligjin dhe masat e vëna nga Qeveria e Kosovës.

Kronika e zezë

Në Shërbimin Korrektues të Kosovës janë mbi 1 mijë persona të dënuar

Publikuar

Në Shërbimin Korrektues të Kosovës janë mbi 1 mijë persona të dënuar

Shërbimi Korrektues i Kosovës ka ndarë statistikat ditore sa i përket numrit të dënuarve, të pranuarve, të liruarve, dhe të paraburgosurve.

Sipas statistikave, në total janë 1488 persona, ku 1038 prej tyre janë të dënuar.

3 prej tyre janë pranuar gjatë ditës së sotme, ndërsa ëshë liruar një person.

Poashtu janë në paraburgim 447 persona.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara