Kontakti

Kulturë

Gjilan: Librave falas për mbi 12 mijë nxënës

Publikuar

Drejtoria Komunale e Arsimit në Gjilan, ka filluar sot shpërndarjen e librave falas për 12 mijë e 282 nxënës, përfshirë edhe mjetet didaktike për grup-moshën 5-6 vjeç, si institucionet parashkollore dhe çerdhet.

Nazim Gagica, drejtor i DKA-së, ka bërë të ditur se procesi i shpërndarjes së librave do të përfundojë javën e ardhshme për të gjitha institucionet edukative dhe arsimore të kësaj komune.

“Kemi pranuar librat nga Ministria e Arsimit dhe jemi duke i shpërndarë në bazë të numrit të nxënësve dhe shkollave të Komunës së Gjilanit. Janë të angazhuar të gjithë menaxherët dhe stafi i shkollave, përfshirë stafin e DKA-së. Dita e parë e shkollës do të jetë e kompletuar nga aspekti i literaturës dhe urojmë që gjithçka të ecë në bazë të planifikimit”, ka thënë ai

Vazhdo të lexosh

Kulturë

Çfarë bëjnë njerëzit inteligjentë para gjumit

Publikuar

Ajo çfarë bëni para gjumit, flet shumë për karakterin tuaj. Këmbëngulja për të fjetur menjëherë pasi jeni shtrirë nuk është mënyra e duhur.

Sado të lodhur të jeni nga rutina e përditshmërisë, faza e para-gjumit, kërkon impenjimin e saj.

Një aktivitet sado i vogël, ndihmon trurin të punojë shëndetshëm dhe të kërkojë vetë orët e duhura të gjumit gjatë natës.

Më poshtë do të listojmë nëntë gjërat që njerëzit e suksesshëm bëjnë përpara kësaj faze të domosdoshme:

Leximi i një libri

Të listuarit e aktivitetit të së nesërmes

Të kaluarit më shumë kohë me familjen

Reflektimi mbi ditën në mbarim e sipër

Meditimi

Planifikimi i orëve të gjumit

Shkëputja totale e gjithçkaje që mban në kontakt me punën

Të vënit kokën në jastëk vetëm me mendime pozitive

Të përfytyruarit e suksesit të së nesërmes

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara