Kontakti

Internet

Facebook dhe Twitter po e rrisin luftën kundër lajmeve të rreme përpara zgjedhjeve

Publikuar

Rrjetet sociale janë bërë objekt kritikash për atë që është quajtur një qasje e pakujdesshme ndaj lajmeve të rreme dhe fushatave dezinformuese, për të cilat shumë besojnë se ndikuan në rezultatin e zgjedhjeve të vitit 2016 në SHBA.

Platformat e mediave sociale kanë rritur luftën kundër dezinformatave në lidhje me zgjedhjet e SHBA-së. Facebook ka filluar një qendër për mbështetjen e klientëve me burime të lidhura me zgjedhjet, dhe Twitter ka zgjeruar rregullat e anti-dezinformimit në lidhje me postimin dhe votimin e parakohshëm.

Media sociale është bërë objekt kritikash për atë që është quajtur një qasje e pakujdesshme ndaj lajmeve të rreme dhe fushatave dezinformuese, të cilat shumë besojnë se ndikuan në rezultatin e zgjedhjeve të 2016-ës.

Ndryshimi në Twitter do të përfshijë krijimin e rregullave të reja “që theksojnë informacionin e saktë mbi të gjitha opsionet e mundshme të votimit, përfshirë postën dhe votimin e hershëm”.

“Ne jemi të përqendruar në fuqizimin e çdo personi me të drejtën e votës për t’u regjistruar dhe votuar përmes partneritetit, mjeteve dhe politikave të reja”, shkroi Jessica Herrera-Flanigan, zëdhënëse në Twitter, në një email për Reuters.

Ndërkohë, Facebook ka filluar një Qendër të Informimit të Votimit për të ndihmuar përdoruesit të sigurojnë informacion të saktë dhe lehtësisht të arritshëm për votim, pavarësisht se ku jetojnë.

Presidenti amerikan Donald Trump ka argumentuar vazhdimisht pa prova se votimi postar, i cili pritet të rritet në mënyrë dramatike për shkak të pandemisë, është subjekt i mashtrimit të madh. /Telegrafi/

Internet

Google prezanton Nearby Share – konkurrentin direkt të Apple AirDrop

Publikuar

Pajisjet mobile ofrojnë një larmi mundësish për të shpërndarë përmbajtje me miqtë dhe më të dashurit, pavarësisht se ku jemi. Ekosistemi Android për vite me radhë ka ofruar mundësinë për të ndarë përmbajtje me njerëzit afër jush.

Për shembull është Android Beam, i cili përdori teknologjinë NFC për të siguruar lidhje midis pajisjeve. Metodat e shkëmbimit të përmbajtjes së këtij lloji zakonisht kërkojnë instalimin e një aplikacioni të jashtëm. Prandaj, Google ka kohë që po eksperimenton me një zgjidhje më të thjeshtë dhe më universale për problemin.

Tani versioni përfundimtar i opsionit Nearby Share është në dispozicion për të gjithë përdoruesit, kështu që opsioni nuk është më në beta, raporton Droid-Life.

Shpërndarja do të bëhet në disa faza dhe kompania premton mbështetje deri në disa javë për të gjithë telefonët inteligjentë që funksionojnë me Android 6.0 ose më të lartë.

Në fakt, Nearby Share u krijua me idenë për të vendosur një lidhje të drejtpërdrejtë midis dy pajisjeve, e cila lehtëson ndarjen e dokumenteve, përmbajtjes apo skedarëve. Kjo e bën të lehtë ndarjen e një larmie përmbajtjesh siç janë fotot, videot, linkat dhe dokumentet e tjera.

Informacioni i transferimit bëhet përmes Bluetooth, Bluetooth me fuqi të ulët, WebRTC ose Peer-to-Peer WiFi. Avantazhi tjetër i veçorisë është se nuk kërkon internet dhe mund të përdoret kur përdoruesit janë offline.

Lidhja midis telefonave inteligjentë është e koduar, duke i dhënë Google kontrollin e plotë mbi informacionin e ndarë me secilin përdorues.

Vazhdo të lexosh

Të kërkuara